• Finanțare transparentă. Calitate austriacă
  • Formula corectă pentru o finanțare rentabilă

Grupul Raiffeisen

Friedrich Wilhelm Raiffeisen a întemeiat în 1862 prima uniune de credit in Anhausen Germania. În 1886 apare prima uniune bancară Raiffeisen în Mühldorf Austria.

Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) a fost fondată în 1927 pentru a coordona activitățile și politicile financiare ale întregului grup bancar Raiffeisen și este responsabilă cu tranzacțiile și operațiunile efectuate în numele grupului la nivel național si internațional.  

Raiffeisen International este subsidiara consolidată în intregime a Raiffeisen Zentralbank Oestrreich AG (RZB), care deține circa 70% din acțiuni, restul 30% fiind tranzacționate la Bursa de Valori din Viena. RZB este instituția centrală a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai important și puternic grup financiar din țară.

Raiffeisen-Leasing International GmbH (RLI), parte a grupului Raiffeisen este prezent în 17 ţări din Europa Centrală şi de Est: Austria, Albania, Belarus, Bosnia si Herțegovina, Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Kazahstan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Ungaria și Moldova.

Din noiembrie 2007 Grupul Raiffeisen este prezent pe piața Republicii Moldova de leasing prin Î.C.S. Raiffeisen Leasing S.R.L.